18 مورد از فواید و تأثیرات مثبت خوردن و خواص مویز در دوران بارداری

مویز

خواص مویز چیست؟ مویز در واقع انگور سیاه خشک شده است و سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌ها است و جایگاه ویژه‌ای در بین آجیل‌ها دارد. مویز دارای خواص و فواید فراوانی برای سلامت بدن و رفع مشکلات و بیماری‌های بدن دارد.

در ادامه به بررسی بیش‌تر خواص مویز می‌پردازیم. در این مطلب  که در رابطه با خواص مویز ناشتا است به بررسی مواردی از جمله خواص درمانی مویز، خواص مویز برای افراد دیابتی، آیا مویز قند دارد، فواید مویز برای مغز، خواص مویز برای دستگاه گوارش، خواص مویز برای کم خونی، خواص مویز برای پوست، خواص مویز برای مو، خواص مویز در درمان پوکی استخوان، خواص مویز برای کنترل فشار خون، خواص مویز برای اختلالات جنسی، خواص مویز ناشتا و گردو، بهترین زمان خوردن مویز، چرا ۲۱ عدد مویز، هسته مویز، مضرات مویز و در نهایت مویز و لاغری می‌پردازیم.

آنچه در این مطلب می خوانید

خواص مویز سیاه

متخصصان طب سنتی بر این باورند که مویز طبیعتی گرم و خشک دارد. مویز سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است و از این رو خواص و فواید شگفت انگیزی دارد.

از جمله خاصیت مویز می‌توان به مواردی مانند تصفیه خون، جلوگیری از پیری پوست، درمان پوکی استخوان، درمان ریزش مو، جلوگیری از سفیدی مو، درمان کم خونی، کاهش کلسترول بد خون، کنترل فشار خون، کنترل گرسنگی، حفظ سلامت دندان، درمان اختلال جنسی، رفع اختلال نعوظ، درمان تب، مفید برای چشم، تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود هضم غذا، بهبود سیستم عصبی، سم زدایی از بدن، سلامت دستگاه تنفسی، سلامت قلب، تولید کلاژن، کاهش مشکلات تیروئیدی و درمان یبوست اشاره کرد. در ادامه به بررسی برخی از خواص مویز ناشتا می‌پردازیم.

18 مورد از خواص مویز برای سلامتی که زندگی شمارا متحول می کند

فواید و تأثیرات مثبت خوردن مویز در دوران بارداری

۱) تاثیر مویز بر هوش و حافظه جنین

  • عوامل زیادی هستند که در دوران بارداری و حتی قبل از آن بر هوش و حافظه جنین اثر می‌گذارند که یکی از این عوامل، خوردن مویز در دوران بارداری و حاملگی توسط مادر باردار است.

۲) تاثیر مویز بر سیستم اعصاب جنین

  • رشد و تکامل سیستم عصبی جنین یکی از مسائل بسیار مهم در دوران بارداری می باشد. عدم رشد کافی و نیز عدم تکامل سیستم عصبی جنین ممکن است خدای ناکرده موجب اختلالات مختلفی در فرزند شود.
  • از این رو داشتن تغذیه مناسب جهت رشد کافی و طبیعی سیستم عصبی جنین در دوران بارداری و حاملگی یکی از ضروریات زمان بارداری است.
  • مویز به دلیل خاصیتی که دارد در رشد و تکامل سیستم عصبی جنین بسیار مفید است.
  • مویز مقوی اعصاب و قلب مادر و جنین است.
  • مویز گرم کننده بدن است.

۳) تاثیر مویز بر آرامش مادر باردار

  • آرامش مادران باردار در دوران بارداری نه تنها موجب سلامتی خود آنان است بلکه تاثیر مستقیمی هم بر سلامتی و آرامش جنین دارد.
  • عوامل زیادی هستند که بر آرامش مادر باردار تاثیر می‌گذارند و یکی از آن عوامل، خوردن مویز در دوران بارداری می‌باشد.
  • طبق احادیث، خوردن مویز سبب فروکش کردن خشم و تقویت اعصاب می‌گردد و این حالت بر آرامش مادر باردار تاثیر دارد.

۴) اثر مویز در تامین انرژی برای مادر باردار

  • خستگی و ضعف یکی از مشکلاتی است که می‌تواند برای مادران باردار در مدت زمان حاملگی به وجود بیاید.
  • مویز به دلیل خواصی که دارد سبب برطرف شدن ضعف و خستگی و افزایش انرژی مادر باردار و حامله می‌شود.

۵) کمک مویز به رشد سلول های بدن جنین و وزن گیری آن

مویز در رشد و تکامل سلول های بدن جنین اثر خوبی دارد. مویز در رشد بدن جنین و نیز وزن گیری جنین موثر است. چرا که ارزش غذایی بالایی دارد و طبیعت آن گرم و تر است.

۶) تاثیر مویز در از بین بردن غم و اندوه مادر باردار

  • مویز از بین برنده غم و اندوه است و به همین سبب خوردن آن در دوران بارداری به خصوص برای مادرانی که احتمالا دچار غم و اندوه در این دوران می‌شوند توصیه می گردد.
  • علاوه بر مویز، خوردن انار، خیار و نیز کاسنی جهت رفع غم و اندوه احتمالی دوران بارداری و حاملگی توصیه می‌گردد.

۷) تاثیر مویز بر خوش آب و رنگ شدن کودک

  • مویز طبق احادیث، در خوش آب و رنگ شدن رخسار موثر است و خوردن مویز توسط مادر باردار مطمئنا در خوش آب و رنگ شدن کودک مؤثر خواهد بود.
  • علاوه بر مویز، خوردن میوه به و کاسنی در دوران بارداری در خوش آب و رنگ شدن کودک تاثیر فوق العاده ای دارد.

۸) تأثیر مویز بر جلوگیری از سقط جنین

مویز؛ مقوی رحم است و با مصرف مویز زنان باردار جنین خود را از سقط حفظ می‌کنند.

نمایش بیشتر ....  15 مورد از خواص دارویی و جالب بادام زمینی برای سلامتی و شادابی

۹) تأثیر مویز بر بهبود ناراحتی های گوارشی و قدرت هضم مادر باردار

  • مویز برای رفع ضعف معده و بهبود هضم غذای زنان باردار مؤثر است.
  • مویز مقوی کبد است و موجب تقویت معده و افزایش قدرت هاضمه زنان باردار می شود چرا که ضعف معده و ضعف هضم از مشکلات شایع زنان باردار محسوب می‌شود.
  • مویز ملین است و باعث پاکسازی روده و معده می شود؛ مویز تقویت کننده معده است.
  • مویز ملین است و معده و روده ها را پاک می‌کند.
  • مویز مواد نامناسب و غلیظ را آماده دفع کرده و از بدن خارج می‌کند چرا که با پاکسازی خون به سلامت جنین کمک می کند.
  • مویز تولید کننده خون صالح و هضم کننده غذاست؛ جنین از خون صالحی که غذای خوب هضم شده تولید می‌شود، تغذیه می‌کند.

۱۰) تأثیر مویز بر بهبود عفونت های مادر باردار

  • خوردن مویز در وعده صبحانه برای درمان انواع بیماری‌های عفونی مانند عفونت گوش, عفونت دندان و … مفید است.
  • مشکلات عفونت دندان در دوران بارداری از مشکلات شایع زنان باردار است و زنان به دلیل منع مصرف دارو دچار مشکل خواهند شد که مصرف مویز در وعده صبحانه می تواند مانع بروز عفونت دندان شود.

بهترین و بدترین نوع مویز

  • بهترین مویز نوع چاق، پر گوشت، شیرین و بی دانه است و بدترین آن مویز با دانه و کم گوشت است.
  • مویز گرم کننده تمام بدن و خوردن آن در فصول سرد بسیار مناسب است.
  • خیساندن مویز دز آب گرم و مصرف آن بسیار خونساز و تقویت کننده بدن است.

تعداد مجاز مویز در بارداری/ بهترین زمان مصرف آن؟!

  • تعداد مجاز مویز در بارداری حدود ۲۰ عدد یا یک مشت کوچک است.
  • بهترین زمان مصرف مویز در بارداری به صورت ناشتاست که برای کم خونی و خوشبو شدن دهان نیز مفید است یا به عنوان میان وعده به همراه جند عدد بادام نیز ایده ی خوبی است.

در دوران بارداری چطور مویز مصرف کنیم؟

شما می توانید هر زمانی که میل به یک تنقلات شیرین داشتید یک مشت مویز مصرف کنید. می‌توانید راه های خلاقانه یا جالبی را برای مصرف آن انتخاب کنید:

  • می توانید یک مشت مویز خیس کنید، بعد از مدتی آب آن را خالی کنید و کشمش های خیس شده را همراه با شیر داغ قبل از خواب میل کنید.
  • مویز را به آب جوش اضافه کنید. ده تا پانزده دقیقه صبر کنید سپس آب آن را در یک بطری مناسب ریخته و در طول روز مقدار کمی از آن را میل کنید.
  • می توانید آجیل مخلوطی از ترکیب مویز، مغزها و میوه خشک ها درست کنید و به عنوان یک میان وعده و تنقلات بارداری میل کنید.
  • مقداری کمی مویز و مغزها را انتخاب و به عسل اضافه کنید و هر روز صبح یک قاشق از آن را میل کنید.
  • اما دقت کنید که باید در دوران بارداری مقدار مشخصی از مویز مصرف شود (نهایتاٌ اندازه یک مشت با کمتر) و زیاده روی نکنید.

خواص مویز ناشتا برای افراد دیابتی

از جمله خاصیت مویز می‌توان به کمک به تنظیم قند خون در افراد دیابتی اشاره کرد. قند موجود در مویز قند فروکتوز است که برای جذب شدن به بدن احتیاجی به انسولین ندارد. علاوه بر این مویز دارای عنصر کروم است که می‌تواند موجب کاهش قند خون شود. بنابراین افراد مبتلا به دیابت می‌توانند مویز را جایگزین قند کنند اما نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنند.

فواید مویز برای مغز

یکی از خاصیت مویز تاثیر آن در افزایش حافظه و قدرت فهم است. مصرف مویز در دوران بارداری هم برای جنین و هم برای مادر مفید است. مویز می‌تواند برای هوش جنین و آرامش اعصاب و رفع خستگی و بی حالی موثر و مفید باشد. مویز منبعی غنی از بور است و بور موجب افزایش قدرت یادگیری می‌شود. همچنین مویز می‌تواند به ترمیم و بهبود سلول‌های آسیب دیده مغز کمک کنند.

خاصیت مویز برای کم خونی

مویز سرشار از آهن بوده و از این طریق می‌تواند موجب افزایش سطح هموگلوبین در خون شده و به درمان کم خونی کمک کند.

خاصیت مویز برای پوست

از جمله خواص مویز این است که به کمک خواص آنتی اکسیدانی خود می‌تواند موجب از بین رفتن رادیکال‌های آزاد موجود در پوست شده و از این طریق از پیری زودهنگام و چین و چروک پوست جلوگیری کند.

خواص مویز برای مو

آهن موجود در مویز موجب بهبود گردش خون شده و فولیکول‌های مو را تقویت می‌کند و در نتیجه موجب تقویت مو‌ها و جلوگیری از ریزش مو می‌شود. از دیگر خاصیت مویز سیاه می‌توان به وجود مقادیر بالای ویتامین C و آهن در مویز سیاه اشاره کرد که باعث حفظ سلامت کلی موها و رنگ طبیعی مو شده و از سفید شدن زود هنگام موها جلوگیری می‌کند.

خواص مویز سیاه در درمان پوکی استخوان

مویز سیاه سرشار از کلسیم و پتاسیم است و از این طریق می‌تواند موجب استحکام استخوان‌ها شده و از بیماری‌های استخوان مانند پوکی استخوان پیشگیری کند.

خواص مویز برای کنترل فشار خون

از دیگر خواص مویز تاثیر آن در کنترل سطح فشار خون است. مویز به دلیل وجود مقادیر بالای پتاسیم در خود می‌تواند موجب تنظیم فشار خون شود.

خواص مویز برای اختلالات جنسی

از دیگر خواص مویز می‌توان به درمان اختلال نعوظ و تقویت و افزایش جریان اسپرم اشاره کرد. اسیدهای آمینه موجود در مویز می توانند شانس تخمک گذاری را افزایش دهند.

خواص مویز و گردو

مویز سیاه و گردو از جمله میان‌ وعده‌های پر طرفدار و مغذی هستند. مویز و گردو سرشار از مواد مغذی بوده و چربی‌های سالم را برای قلب فراهم می‌کنند. این میان وعده سالم یعنی ترکیب مویز و گردو سرشار از چربی‌های سالم، پروتئین و فیبر هستند و موجب ایجاد احساس سیری می‌شود.

مویز و گردو هر کدام خواص و فواید فراوانی برای بدن دارند و هر یک سرشار از مواد معدنی، مواد مغذی، چربی‌های سالم و ویتامین‌ها هستند. گردو سرشار از مس، منگنز، آهن، منیزیم، فسفر، ویتامین B6، چربی‌های مفید،چربی‌های اشباع نشده، اسیدهای چرب امگا ۳، پروتئین و فیبر است.

از جمله خواص گردو می‌توان به مواردی مانند تقویت سلامت قلب، کنترل دیابت، تقویت استخوان‌ها، کنترل وزن، کاهش خطر ابتلا به بیماری کیسه صفرا و درمان صرع اشاره کرد. مویز سیاه  منبعی غنی از آهن، پتاسیم، کلسیم، سلنیوم و غیره است. از جمله خواص مویز ناشتا می‌توان به مواردی مانند جلوگیری از تخریب سلول‌ها، افزایش انرژی بدن، کاهش روند پیری، استحکام استخوان‌ها، کنترل دیابت و غیره اشاره کرد. بنابراین مصرف گردو و مویز همراه با هم فواید فراوانی برای بدن دارد.

۱. منبع مواد مغذی

مویز به‌طورِ طبیعی سدیم کمی دارد و عاری از چربی و کلسترول است اما مقادیر زیادی ویتامین و مواد معدنی دارد. مویز سرشار از آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین B است. همچنین این خشکبار منبع خوبی از فیبرهای رژیمی و همچنین آنتی‌اکسیدان است.

۲. سرشار از انرژی

مصرف ۱۰۰ گرم مویز ۱٫۱۸۴ کیلوژول یا ۲۸۳ کیلوکالری انرژی به شما می‌دهد. همچنین در این مقدار مویز ۷۴ گرم کربوهیدرات وجود دارد و در هنگام کار و فعالیت، که به انرژی بیشتر نیاز دارید، این مقدار کربوهیدرات ایدئال است.

می‌توانید مویز را هر روز با غلات صبحانه بخورید یا آن را در مواد کیک بریزید و بدین ترتیب هر زمان که به انرژی نیاز داشتید از آن کیک بخورید.

نمایش بیشتر ....  زنجبیل برای چی خوبه؟

۳. حفظ انرژی بدن

مویز حاوی انواع ویتامین‌های B است و می‌تواند شما را در طول روز پرانرژی و سرزنده نگه دارد. همان طور که می‌دانیم، ویتامین B نقشی مهم در تبدیل غذا به سوخت دارد و مویز، به‌دلیل داشتن مقادیر زیادی ویتامین B، می‌تواند در این تبدیل به شما کمک کند و شما را پرانرژی نگه دارد.

۴. منبع خوب پروتئین

مویز حاوی پروتئین هم هست و از بدن، به‌ویژه زمانی‌که می‌خواهید ماهیچه‌های‌تان را تقویت کنید، به‌خوبی حمایت می‌کند. مصرف مویز، به‌عنوان تنقلات روزانه، سرعت عضله سازی را افزایش می‌دهد. برای گیاهخواران، مویز منبع خوب پروتئین است.

۵. سرشار از ویتامین

مویز علاوه بر ویتامین B سرشار از ویتامین C، ویتامین E و ویتامین K است. ویتامین C برای سیستم ایمنی بدن ضروری است، ویتامین E برای سلامت سلول‌های بدن لازم است و ویتامین K ساختار استخوان‌ها را به‌خوبی حفظ می‌کند. با مصرف روزانهٔ مویز، پس از مدتی کوتاه، از تغییرات مثبت در بدن‌تان حیرت‌زده می‌شوید.

۶. کلسترولِ اندک

بررسی‌ها نشان داده است که افزودن مویز به رژیم غذایی می‌تواند از مقدار مضر کلسترول بکاهد. این کشمش‌های کوچک منبعی عالی از فیبرهای حل‌شدنی هستند و به تنظیم قند خون کمک می‌کنند. آنها می‌توانند از ورود کلسترول به جریان خون پیشگیری کنند. تحقیقی در دانشگاه کانکتیکات (Connecticut) آمریکا نشان داد که، با مصرف یک فنجان کشمش در روز، مقدار چربی خون داوطلبان مورد آزمایش کاهش می‌یابد و در وضعیتی مطلوب قرار می‌گیرد.

۷. سلامت استخوان‌ها

مصرف خوراکی‌هایی که استخوان‌ها را قوی و سالم نگه می‌دارند ضروری است. مویزها حاوی نوعی عنصر شیمیایی به نام بور (boron) هستند که موجب استحکام استخوان‌ها می‌شود و عملکرد مفاصل را بهبود می‌بخشد. تحقیقات نشان داده است که رژیم غذایی سرشار از بور می‌تواند از خطر پوکی استخوان بکاهد. پوکی استخوان یکی از بیماری‌های دوران کهنسالی است و موجب ضعف و شکنندگی استخوان‌ها می‌شود.

همچنین مویز حاوی کلسیم است و برای استخوان‌سازی و حفظ سلامت استخوان عالی است. درضمن، این خبر خوبی برای گیاهخواران است. کلسیم در برابر بیماری‌های مختلف همچون سرطان، دیابت و فشار خون بالا از بدن محافظت می‌کند.

۸. کاهش خطر پوکی استخوان

در مویز دو ماده معدنی پتاسیم و منگنز وجود دارد. پتاسیم و منگنز می‌توانند خطر پوکی استخوان را کاهش دهند.

۹. سلامت چشم‌ها

قرارگرفتن در معرض اشعۀ ماوراء‌بنفش ناشی از نور خورشید باعث تشکیل رادیکال های آزاد در چشم می‌شود که درنهایت به چشم‌ها صدمه می‌زنند. یکی دیگر از خواص مویز کمک به سلامت چشم است. آنتی‌اکسیدان های موجود در مویز می‌توانند، با ترمیم سلول‌های صدمه‌دیده، از شبکیهٔ چشم مراقبت کنند. همچنین ویتامین A و کاروتنوئید‌های موجود در مویز از ابتلا به بیماری تباهی لکۀ زرد چشم، که موجب نابینایی می‌شود، پیشگیری می‌کنند. کاروتنوئیدها دسته‌ای از رنگ‌دانه‌ها هستند که در جذب نور در گیاهان نقشی بسیار مهم دارند.

۱۰. بهبود گردش خون در بدن

مویز حاوی نوعی مادهٔ معدنی است که اگرچه به آن زیاد نیاز نداریم، وجودش برای بدن حیاتی است. مویز حاوی آهن است. مادهٔ معدنی آهن گردش خون را بهبود می‌بخشد و به ما کمک می‌کند که از بیماری های خونی در امان بمانیم.

۱۱. ضدپوسیدگی دندان

مویز‌ها معمولا تنها خوراکی‌های شیرین هستند که دندان‌پزشکان آنها را تأیید می‌کنند. باکتری‌های دهانی موجب پوسیدگی دندان و بیماری‌های دهانی، مانند عفونت لثه می‌شوند. مویز سرشار از ترکیباتی است که با این باکتری‌ها مبارزه می‌کند. در تحقیقی که در انجمن میکروبیولوژی آمریکا انجام شد، مشخص شد که مویز به‌طور طبیعی حاوی ۵ ترکیب مختلف است. این ۵ ترکیب می‌توانند از دندان‌ها و لثه‌ها مراقبت کنند.

۱۲. بهبود سیستم ایمنی بدن

مادهٔ معدنی روی (زینک)، که در مویز موجود است، بهترین درمان برای افرادی است که سیستم ایمنی ضعیفی دارند. روی برای تقویت سیستم ایمنی بدن، به‌ویژه بدن کودکان، بسیار مفید است. این خوراکی درمان شیرین و خوبی برای کودکان است.

۱۳. حفظ آرامش

هروقت روزی بد و اضطراب‌آور داشتید، با مصرف کمی مویز می‌توانید آرامش‌تان را بازیابید. مویز حاوی منیزیم است و این ماده معدنی می‌تواند بدن را آرام کند و، در زمانی کوتاه، آرامش را به شما برگرداند. منیزیم همچنین می‌تواند برخی از دردهای عضلانی را کاهش دهد.

۱۴. بهبود سیستم عصبی

هروقت احساس کردید که واکنش‌های‌تان ضعیف شده‌اند، نباید نگران نباشید! پتاسیم موجود در مویز سیستم عصبی‌تان را در وضعیتی مناسب قرار می‌دهد. همچنین پتاسیم کمک می‌کند ماهیچه‌های‌تان، بدون اینکه زود خسته شوند، عملکرد بهتری داشته باشند.

۱۵. سم‌زدایی از بدن

مویز حاوی فسفر است و این مادهٔ معدنی برای سم زدایی بدن و دفع مواد مضر از طریق مدفوع و ترشحاتی مانند عرق، مفید است.

 

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که آب بدن‌تان به‌سرعت از دست می‌رود، مویز درمان‌تان می‌کند. مویز حاوی سدیم است و این مادهٔ معدنی می‌تواند مایعات بدن را به‌خوبی حفظ کند.

۱۷. سلامت دستگاه تنفسی

 

اگر نمی‌دانید که منگنز با بدن‌تان چه می‌کند، مویز مصرف کنید تا به خواص منگنز پی ببرید. منگنز موجود در مویز می‌تواند شش‌ها و دستگاه تنفسی‌تان را در وضعیتی مناسب قرار دهد. این خوراکی برای افراد مبتلا به آبریزش بینی بسیار خوب است و می‌تواند آنها را درمان کند.

۱۸. سلامت قلب

افرادی که به بیماری های قلبی مبتلا هستند از این خوراکی بی‌نظیر مصرف کنند. سلنیوم موجود در مویز رگ‌های خونی را تمیز و التهاب را درمان می‌کند. سلنیوم همچنین از تنش اکسایشی رادیکال‌های آزاد می‌کاهد.

 

 

طرز تهیه حلوا شیره انگور

تقویت کننده قوای جنسی و اسپرم مردان

انواع میوه‌های خشک، کشمش و مویز سرشار از مواد مغذی، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند که فواید زیادی برای سلامتی به همراه دارند. یک رژیم غذایی سالم با مصرف مویز می‌تواند علاوه بر تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن برای سلامتی نیز مفید باشد. میزان 100 گرم مویز علاوه بر تامین 283 کیلوکالری انرژی برای بدن دارای طیف وسیعی از مواد مغذی است که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

موارد ذیل از آن دسته و خانواده از خواص مویز هست که در بین سایر خشکبار به خصوص انواع میوه خشک مشترک است؛ البته که طبق باور کارشناسان خواص مویز هسته دار ایرانی به مراتب از خواص مویز سیاه بی هسته بیشتر است اما به طور کلی این محصول از خشکبار جزو موارد بسیار با خاصیت و فوق العاده به حساب می‌آید.

  • ۷۴.۰۸ گرم کربوهیدرات
  • ۶۷.۲۸ گرم قند
  • ۶.۸ گرم فیبر غذایی
  • ۴.۰۸ گرم پروتئین
  • ۸۶ میلی‌گرم کلسیم
  • ۳.۲۶ میلی‌گرم آهن
  • ۴۱ میلی‌گرم منیزیم
  • ۰.۴۶۹ میلی‌گرم منگنز
  • ۱۲۵ میلی‌گرم فسفر
  • ۸۹۲ میلی‌گرم پتاسیم
  • ۸ میلی‌گرم سدیم
  • ۰.۶۶ میلی‌گرم زینک

مویز یک کپسول از ویتامین‌ها و مواد معدنی

بعلاوه مویز منبعی غنی از ویتامین‌های گروه B (از جمله تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و غیره)، ویتامین C، ویتامین K و ویتامین E است. ویتامین C موجود در مویز برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. ویتامین E نیز آنتی‌اکسیدانی قوی است که برای افزایش سلامت سلول‌های بدن موثر است. در نهایت ویتامین K موجود در مویز برای تقویت استخوان‌ها بسیار ضروری است.

فواید و مزایای خوردن مویز برای سلامتی از مجموعه‌ی این ویتامین‌ها و مواد معدنی تامین می‌شود و آن را ماده‌ی غذایی مفیدی برای تمام افراد می‌سازد. یکی از ویژگی‌های این خشکبار محبوب؛ خواص مویز برای تقویت اسپرم مردان و تقویت قوای جنسی و جسمی است. ترکیب کاملی از انواع ویتامین‌ها تامین کننده‌ی احتیاجات بدن و از بین برنده‌ی ضعف ناشی از فقر ویتامین‌هاست.

خواص مویز: 2. فواید مصرف مویز برای تقویت هوش و حافظه

آیا به خوردن کشمش علاقه دارید و اصلا کشمش یا مویز سهمی در رژیم غذایی روزانه‌ی شما دارد؟ شاید اگر از خواص و فواید مویز برای سلامتی آگاه باشید بیشتر به مصرف آن اهمیت بدهید. مویز محبوب‌ترین نوع کشمش در جهان است و به خاطر طعم شیرین و آبدار خود شناخته می‌شود. اما حقیقت این است که این میوه‌ی شیرین خواص بیشتری برای ارائه دارد. مویز دارای خواص دارویی متنوعی است که به ما کمک می‌کند بدن سالم‌تری داشته باشیم.

نمایش بیشتر ....  خواص آووکادو برای سلامتی و شادابی

بعلاوه ترکیبات موجود در این خشکبار شیرین و دوست‌داشتنی باعث بهبود بافت پوست و مو می‌شود. در ادامه به برخی از خواص و فواید مصرف مویز برای سلامتی اشاره می‌کنیم تا با آگاهی بیشتری آن را در رژیم غذایی روزانه‌ی خود بگنجانید.

 

 

و همچونین بخوانید : طرز تهیه سرکه سیب خالص خانگی سالم + نکات مهم

 

 مفید برای تامین انرژی مورد نیاز بدن

خوردن ۱۰۰ گرم مویز حدودا ۲۸۳ کیلوکالری انرژی برای بدن تامین می‌کند. همچنین، این مقدار مویز دارای ۷۴ گرم کربوهیدرات نیز هست. بنابراین، با خوردن مویز می‌توان علاوه بر تامین انرژی مورد نیاز بدن، حس سیری را نیز تجربه کرد. خوردن مویز در آغاز روز کاری یا به عنوان میان وعده در زمان استراحت، می‌تواند انرژی از دست رفته‌ی بدن را دوباره تامین کرده و باعث سرحالی و نشاط شود.

بعلاوه همانطور که اشاره کردیم مویز حاوی طیف وسیعی از ویتامین‌های گروه B است. یکی از عملکردهای ویتامین B در بدن، تبدیل غذا به انرژی است. بنابراین یکی دیگر از فواید مصرف مویز برای سلامتی دریافت مقادیر زیادی ویتامین‌های گروه B و تامین انرژی مورد نیاز بدن است.

 

بهترین زمان خوردن مویز

در پاسخ به این سوال که بهترین زمان خوردن مویز چه موقعی است باید گفت که در اسلام سفارش شده است که از مویز صبح‌ها و به صورت ناشتا مصرف شود و آمده است که اگر هر کس ۲۱ دانه مویز قرمز رنگ را ناشتا بخورد این فرد از همه بیماری‌ها جز مرگ در امان خواهد بود و فهم و حافظه آن فرد بیشتر خواهد شد.

مضرات مویز سیاه

خواص مویز بسیار فراوان و ارزشمند است اما زیاده‌روی در مصرف آن ممکن است مضراتی نیز داشته باشد. مویز سیاه ‌کالری بالایی دارد و از همین رو زیاده‌روی در مصرف آن می‌تواند موجب افزایش وزن شود. از دیگر عوارض زیاده‌روی در مصرف مویز سیاه می‌توان به مواردی از جمله افزایش غلظت خون و بالارفتن فشار خون اشاره کرد. همچنین از آن جایی که مویز سیاه طبیعتی گرم دارد مصرف آن به افراد گرم مزاج توصیه نمی‌شود.

مویز و لاغری

از خواص و فواید بی‌نظیر مویز برای سلامت بدن نمی‌توان چشم پوشی کرد اما یکی دیگر از خواص مویز که آن را به یک میان وعده بسیار محبوب تبدیل کرده است، تاثیر مویز در لاغری و کاهش وزن است. مویز سرشار از فیبر است و می‌تواند موجب ایجاد احساس سیری شده و از پرخوری و در نتیجه افزایش وزن جلوگیری کند. نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است ‌که زیاده‌روی در مصرف مویز می‌تواند تاثیر عکس داشته و موجب افزایش وزن شود، بنابراین برای بهره‌مندی از این خواص مویز و کاهش وزن باید مویز را بر اساس یک برنامه مشخص و در کنار یک رژیم درست ک اصولی مصرف کرد.

فرق مویز و کشمش

فرق مویز و کشمش در چیست؟

همانطور که گفتیم، کشمش انواع مختلفی دارد. کشمش پلویی، کشمش سبز و کشمش مویز از رایج ترین انواع کشمش هستند که تهیه شده و در بازار به فروش می رسند. فرق مویز و کشمش در نوع انگوری است که کشمش از آن تهیه می شود. همانطور که گفتیم، همه ی انواع کشمش از انگور تهیه می شوند اما نوع انگوری که مویز از آن ساخته می شود با نوع انگوری که کشمش از آن ساخته می شود متفاوت است.

برای تولید مویز معمولاً از انگورهای بزرگ تر یا اصطلاحاً شاهانه استفاده می کنند. انگورهای مورد استفاده برای مویز سیاه هستند و به همین علت است که رنگ مویز تیره تر از انواع کشمش بوده و بافت گوشتی تری دارد. انگور مورد استفاده در ساخت مویز معمولاً دانه دار است. اما هرچه میزان دانه ی مویز کم تر بوده و بافت گوشتی آن بیشتر باشد، نشان می دهد که آن مویز مرغوب تر است.

این در حالی است که کشمش از انواع مختلف دیگر انگور ساخته می شود. به عنوان مثال، کشمش سبز یا کشمش سلطانی از انگور سبز تهیه می شوند. دانه ندارند، ریزتر هستند و میزان شیرینی آن ها مطلوب تر است. انواع کشمش پلویی نیز از انگورهای قرمز و سیاه رنگ بدون دانه تهیه می شوند و برای تهیه ی انواع غذاها مانند عدس پلو با کشمش مورد استفاده قرار می گیرند.

چرا ۲۱ عدد مویز ؟

بر اساس مطالعات و تحقیقات صورت گرفته در صورتی که افراد هر روز صبح ناشتا ۲۱ عدد مویز مصرف کنند برای آن‌ها خواص و فواید فراوانی از جمله افزایش هوشیاری، قوت بدن آن‌ها، و از بین رفتن سردی و بِعپ از بدن آن‌ها را به ارمغان می‌آورد. مصرف مویز برای مدت زمان شش ماه به صورت منظم می‌تواند موجب تقویت بدن و مغز و تقویت سیستم گوارش بدن می‌شود. ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که چرا ۲۱ عدد مویز که در پاسخ به این سوال باید گفت که ممکن است از رموز باشد، همانند تسبیحات حضرت زهرا که ۳۴ بار الله اکبر گفته می‌شود و یا چرا نماز صبح دو رکعت است.

آیا مویز در بارداری مفید است؟

مویز برای زنان باردار مصرف مویز در دوران بارداری به هیچ وجه خطرناک نیست. مویز سرشار از مواد مغذی ضروری است و تحقیقات نشان می‌دهد که خوردن آن در دوران بارداری ممکن است اثرات مثبتی بر سلامت کلی زنان داشته باشد. علاوه براین، این ماده مغذی منبع خوبی از آهن است که برای زنان باردار بسیار مهم است.

خواص مویز ناشتا در بارداری

مهمترین خواص مویز در طب سنتی عبارتند از: مصرف مویز به صورت ناشتا باعث رفع بلغم میشود و برای بالا بردن قدرت حافظه مفید است. خوردن مویز قدرت یادگیری و فهم ر افزایش میدهد و یکی از خوراکی های مفید برای پیشگیری از بروز آلزایمر است.

مویز برای چی خوبه ؟

خواص مویز آنقدر گسترده است که متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند به عنوان یک میان‌وعده سالم در برنامه روزانه خود مصرف کنید. از جمله خواص مویز ناشتا، افزایش حافظه، کنترل فشار خون، برطرف شدن کمبود آهن بدن و کمک به کارایی دستگاه گوارش و درمان یبوست است.

بهترین زمان مصرف مویز

برای دریافت مشاوره در زمینه طراحی سایت با کیفیت و کانفیگ مودم اینترنتی خود در کرج با شماره تماس زیر تماس بگیرید

” مشاوره برای شما دوست عزیز رایگان می باشد “

۰۹۱۲۲۶۴۹۳۲۱-۰۹۳۸۲۲۶۴۵۱۸

15مورد از خواص شگفت انگیز تخم مرغ